Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hmotnost porcí

                        Školní jídelna Zvoleves, okr. Kladno

 

Aktuality ze školní jídelny - průměrná hmotnost porce

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm

Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie

15+, dospělí

11-14 let

7-10 let

3-6 let

I. Přesnídávky, svačiny

Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo)

2 ks

2 ks

1 ks

1 ks

Chléb, veka (krájené pečivo)

100 g

70 g

60 g

50 g

Pomazánky, ochucené máslo

50 g

40 g

30 g

25 g

Máslo, margarín

30 g

25 g

20 g

15 g

Zelenina, ovoce

60 g

50 g

40 g

30 g

Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

Piškoty, cereálie

60 g

50 g

40 g

30 g

Nápoje ke svačinám

200 ml

200 ml

200 ml

200 ml

 

 

 

 

 

II. Polévky

Polévka

300 ml

220 ml

180 ml

150 ml

Opečené pečivo, krutony do polévky

10 g

8 g

6 g

5 g

 

 

 

 

 

III. Hlavní jídla

Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60 g

45 g

35 g

30 g

Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené

65 g

50 g

40 g

35 g

Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí)

120 g

90 g

70 g

60 g

Sekaná pečeně, karbanátek pečený

100 g

80 g

60 g

50 g

Smažený karbanátek

140 g

110 g

80 g

70 g

Guláš (maso + omáčka)

60+120 g

42+84 g

36+72 g

30+60 g

Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem

120 g

100 g

75 g

60 g

Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g)

5 ks

4ks

3ks

2 ks

Kuře pečené (stehno)

160 g

130 g

100 g

80 g

Kuře na paprice (bez kosti)

80 g

60 g

50 g

40 g

Květák smažený

200 g

150 g

120 g

100 g

Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové

280 g

245 g

170 g

140 g

Zapečené těstoviny, zapečené brambory

350 g

260 g

190 g

175 g

Čočka na kyselo

250 g

210 g

180 g

150 g

Fazolový guláš, mexické fazole

350 g

260 g

190 g

175 g

Bramborový guláš

300 g

230 g

170 g

150 g

Halušky s uzeným masem

250 g

210 g

180 g

150 g

Vejce

2 ks

1,5 ks

1 ks

1 ks

Párek, klobása (á 50 g)

2 ks

2 ks

1 ks

1 ks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV. Sladká jídla

Žemlovka

300 g

230 g

170 g

150 g

Buchty plněné

300 g

230 g

170 g

150 g

Dukátové buchtičky + krém

170 + 200 g

120 + 140 g

100 + 120 g

85 + 100 g

Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové)

250 g

220 g

180 g

125 g

 

75 g

60 g

45 g

40 g

- posyp

25 g

20 g

15 g

12 g

 

 

 

 

 

- máslo

 

 

 

 

Těstoviny na sladko

300 g

230 g

170 g

150 g

 

45 g

40 g

30 g

23 g

- posyp

25 g

20 g

15 g

12 g

 

 

 

 

 

- máslo

 

 

 

 

Krupicová kaše

340 g

250 g

180 g

170 g

 

25 g

22 g

20 g

18 g

- posyp

15 g

12 g

10 g

8 g

 

 

 

 

 

- máslo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V. Přílohy

Omáčka

150 g

120 g

90 g

75 g

Šťáva k masu

50 g

50 g

30 g

25 g

Zelenina vařená, dušená

150 g

120 g

90 g

75 g

Brambory vařené, bramborová kaše

250 g

200 g

150 g

125 g

Bramborový salát

300 g

250 g

200 g

150 g

Rýže dušená

160 g

140 g

100 g

80 g

Těstoviny vařené

200 g

160 g

120 g

100 g

Knedlíky houskové

160 g

140 g

100 g

80 g

Knedlíky bramborové

200 g

160 g

120 g

100 g

Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g)

2 ks

2 ks

1 ks

1 ks

Pečivo krájené – chléb, bageta, veka

100 g

70 g

60 g

50 g

Strouhaný sýr

15 g

13 g

10 g

8 g

 

 

 

 

 

VI. Moučníky, saláty, nápoje

Salát zeleninový, kompot

120 g

100 g

70 g

60 g

Zeleninová obloha

50 g

40 g

30 g

25 g

Dresing, studená omáčka

50 g

40 g

30 g

25 g

Okurek sterilovaný

2 ks

1 ks

1 ks

1 ks

 

 

 

 

 

Tvarohový krém, jogurt, puding,

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

125 g / 1 ks

ovocná přesnídávka

 

 

 

 

 

Nápoj

200 ml

200 ml

200 ml

200 ml